5161_28_y

Won-Door folds in nicely to Toll House Hotel renovation

 

Won-Door folds in nicely to Toll House Hotel renovation

By Sharon Haddock

Won-Door folds in nicely to Toll House Hotel renovation

LOS GATOS, Ca. — When it came time to add and upgrade restaurant space in the Toll House Hotel on Santa Cruz Avenue in Los Gatos, Won-Door fire doors provided a way to do that without disturbing the famed hotel's ambience and charm.

Glen Shikora, restaurant manager of the Verge, which is part of the 115-room, three-floor hotel that snuggled into the base of mountains in the quaint California town, said the renovated space opens up to the lobby so hotel and restaurant guests can walk freely between the two.

"It was certainly the right piece of equipment (for us)," Shikora said. "We are very happy with our choice."Won-Door folds in nicely to Toll House Hotel renovation

He said the doors fit in nicely, do their job well and satisfy the fire marshal's requirements.

The restaurant opened quietly in early February followed by a grand opening April 13 in 2015.

Two Won-Door FireGuard doors that wait concealed in the walls by the restaurant entrance are each seven feet tall. One is 13'6" long and the other is 5'10".

Shikora said there will eventually be hinged cover pocket doors hung over the openings to further conceal the protective doors. When the FireGuard doors activate, the cover doors will flip aside and the accordion doors will slide into place to separate the restaurant and lobby from fire and smoke in an emergency.

Won-Door folds in nicely to Toll House Hotel renovationDistrict Manager for northern Nevada and northern California for Won-Door, Cheryl L. Domnitch, said the Toll House Hotel, built of wood frame construction, required an occupancy separation between the recently renovated restaurant/lounge and the hotel registration lobby.

"The solution to include two Won-Door Accordion Folding Fire Doors allowed for the two spaces to communicate more openly, creating a more welcoming and inviting entrance into the Verge Restaurant and Lounge," she explained.
Colin Russell of Russell Architects, designed the renovation. McDevitt Construction did the construction.Won-Door folds in nicely to Toll House Hotel renovation